ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић се састао са генералним секретаром Централно-европске иницијативе

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић састао се данас са генералном секретаром Централно-европске иницијативе (ЦЕИ) Робертом Антониониом са којим је разговарао о даљем унапређењу сарадње Републике Србије и те иницијативе.

Саговорници су се сагласили да су образовање, наука, развој нових технологија, као и култура најважнији стубови сарадње, а министар Шарчевић је добио позив да присуствује Европском научном форуму који се следеће године организује у Трсту, у Италији.

Представници ЦЕИ су честитали Србији на веома активном учешћу у пројектима иницијативе и констатовали да је током претходних година било више од 50 заједничких пројеката.

Министар просвете Младен Шарчевић представио је резултате реформи образовног система у Србији и посебно указао на велики напредак који је постигнут у области дуалног образовања.

Он је додао да је у завршној фази и израда Закона о дуалном образовању у високом образовању, као и да се ради на Закону о ученичком и студентском стандарду.

На састанку је било речи и о новом начину финансирања науке и истраживања, односно о недавно усвојеном Закон о Фонду за науку и нацрту Закона о науци и истраживањима.

Loading