ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић у посети Зрењанину

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас образовно васпитне установе у Зрењанину и разговарао са градоначелником Чедомиром Јањићем и представницима компанија које су укључене у систем дуалног образовања.

Министар Шарчевић је изјавио да је усвајањем Закона о дуалном образовању, у потпуности прилагођеног условима Србије, створена законска основа да се дуално образовање даље развија.

Циљ је да  за наредну школску годину модернизујемо 14 образовних профила и уведемо их у систем дуалног и предузетничког образовања, рекао је министар. Осим дуалног образовања повод за посету Зрењанину је и почетак рада на плану уписа у средњу школу, новој  мрежи школа,  али и планови за развој  ИТ сектора, додао је Шарчевић.

Градоначелник Чедомир Јањић истакао је задовољство чињеницом да је оно што Зрењанин годинама уназад примењује са послодавцима кроз стручну праксу истовремно и стратегија Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Јањић је рекао да су одржани веома важни и конструктивни састанци на којима су привредници указали  да им недостају одређени образовни профили, пре свега механотроничари и трговци.

Током посете Зрењанину министар је обишао Основну школу ”Ђура Јакшић”, Техничку школу, Зрењанинску гимназију и разговарао са Активом директора образовно васпитних установа из Средњобанатског округа.

Loading