ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић изазвао ученике да се с њим такмиче у програмирању

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић присуствовао је обележавању манифестације „Сат програмирања“ (Hour of code) које је организовано у компанији Microsoft.

У обележавање „Сата програмирања“ том приликом укључио се велики број ученика Математичке гимназије као и ученика који похађају програме Истраживачке станице Петница. Обраћајући се овим ученицима, министар Вербић навео је да добро разуме страст ученике који су учили да пишу кодове и који се баве програмирањем, јер и сам има такве афинитете. Он је, наводећи да је програмирање веома важна вештина, описивао своје прве покушаје и муке са програмирањем, додајући да је сада, због недостатка слободног времена, запоставио свој хоби и своју страст.

Министар Вербић је на крају позвао ученике да се са њим такмиче у прављењу програмерског кода, и нашалио се како му је у овом тренутку, због недостатка времена, изазов да напише добар код дужине до 140 знакова, односно једног твита.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство трговине, туризма и телекомуникација позвали су раније све основне и средње школе у Србији да се пријаве за учешће у овој глобалној акцији која се обележава од 8. до 14. децембра 2014. године у 180 земаља. Манифестација „Сат програмирања“ има за циљ да демистификује појам програмирања и покаже како свако без обзира на пол или године може да научи основе програмирања.

Loading