ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић на конференцији поводом унапређивања стручног образовања и система стручне обуке

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић учествоваће на Међународној конференцији „Торино процес 2015: Унапредимо вештине заједно“, коју организује Европска тренинг фондација – ЕТФ. Конференција се одржава 3. и 4. јуна 2015. године у Торину. Министар Вербић, обратиће се учесницима другог дана конференције.

Европска тренинг фондација – ЕТФ је специјализована агенција Европске уније са седиштем у Торину, а циљ ЕТФ-а је пружање доприноса целоживотном развоју вештина и компетенцији појединца кроз унапређење стручног образовања и система стручне обуке.

ЕТФ помаже земљама у развоју и транзицији да унапреде потенцијал сопственог људског капитала кроз реформеторино1 система образовања, обуке и тржишта рада у контексту политике спољних односа Европске уније.

На овогодишњој ЕТФ конференцији „Торино процес 2015: Унапредимо вештине заједно“ дискутоваће се о имплементацији и мониторингу политика вештина и будућој подршци земљама партнерима из региона и Европе у процесу унапређења сопствених капацитета, а разговараће се и о завршетку циклуса „Торино процеса 2014“. Конференција ће окупити учеснике високог ранга из Европске комисије, Европског парламента, земаља партнера ЕТФ-а, земаља чланица Европске уније и међународних организација.

Loading