ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић разговарао са Астрид Торс, високом представницом ОЕБС-а за националне мањине

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић разговарао је данас са високом представницом ОЕБС-а за националне мањине Астрид Торс.

На састанку одржаном у Министарству, висока представница ОЕБС-а Торс похвалила је активности које чини Министарство просвете, науке и технолошког развоја на унапређивању образовања националних мањина у Републици Србији.

Током разговора, министар Вербић упознао је представнике ОЕБС-а о будућим корацима у циљу побољшања образовања на језицима мањина, као и са планираним активностима везаним за израду посебног акционог плана за образовање мањина.

Министар је истакао важност образовања на језицима мањина и у високошколским установама и најавио заједничку посету Бујановцу где ће сутра почети изградња зграде Економског факултета из Суботице. Изградњом заграде обезбедиће се савремени услови за наставу на албанском и српском језику.

Министар Вербић и висока комесарка ОЕБС-а разговарали су и о мерама које је Србија предузела на унапређивању положаја румунске националне мањине у источној Србији. Они су изразили наду да ће Република Србија и даље радити на унапређивању образовања и обезбеђивању високог нивоа заштите права националних мањина.

Loading