ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић разговарао са министром просвете и културе Републике Српске др Малешевићем

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић са сарадницима разговарао је данас са министром просвете и културе Републике Српске др Даном Малешевићем о сарадњи у области образовања.

Главна тема разговора, на састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, била је размена искуства у креирању и реализацији стратешких праваца развоја образовања до 2020. године, с обзиром на то да Министарство просвете и културе Републике Српске управо треба да почне да ради на изради Стратегије образовања за период 2015-2020. године.

Министар Вербић , упознао је делегацију Републике Српске са Стратегијом развоја образовања Републике Србије до 2020. године, као и са изазовима са којима су се сусретали стручњаци током израде Стратегије. Министри су разговарали и о унапређивању квалитета образовања и разменили мишљења и о другим темама из области образовања – усавршавању наставника, потребама тражишта рада и образовања, уџбеницима, високом образовању. Обе стране су се сагласиле да питање образовања није само локално питање, већ питање целог региона.

Током разговора, министар Малешевић изразио је уверење у подршку и помоћ Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја за будуће кораке у области образовања у Републици Српској и захвалио се на информацијама које су добили у вези са израдом Стратегије, као и са израдом закона и подзаконских аката.

Према речима министра Малешевића, сарадња два министарства постоји, али је треба стално унапређивати.

У делегацији коју је предводио др Малешевић били су и саветник министра Славица Купрешанин, помоћник министра за високо образовање Радмила Пејић, помоћник министра за предшколско, основно и средње образовање Радмила Коцић Ћућић, и Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Београду.

Loading