ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка Ђукић Дејановић о могућностима сарадње Србије и Кубе у области високог образовања

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и помоћник министра за високо образовање Кубе Реиналдо Веласкез Залдивар разговарали су о могућностима сарадње две земље у области високог образовања.

Министарка Ђукић Дејановић је саговорнику представила на који начин је организован систем високог образовања у Србији и оценила да постоји простор за проширење сарадње високошколских установа из Србије и Кубе.

Како је закључено, томе би допринела размена студената и наставног особља, размена информација у вези пројектних активности, као и учешће на међународним скуповима.
Министарки Ђукић Дејановић је упућен позив да учествује на универзитетској конференцији у Хавани у фебруару 2026. године.

Делегација Министарства просвете Србије посетила је Универзитет Педагошких наука „Енрике Хосе Варона“ (Enrique José Varona).

Ректорка тог Универзитета Милда Лесбиа Диаз Масип са сарадницима упознала је представнике Србије са радом установе, коју осим студената из Кубе похађају и студенти из других земаља.

Loading