ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка Ђукић Дејановић са амбасадором Краљевине Камбоџе о просветној сарадњи

Министарка просвете проф. др. Славица Ђукић Дејановић разговарала је данас са амбасадором Краљевине Камбоџе у Србији Бунп Таном о успостављању будуће сарадње две земље у области образовања.

Министарка Ђукић Дејановић је истакла да су могућности за сарадњу велике, како на нивоу институција, тако и на нивоу образовних установа и предложила потписивање меморандума о сарадњи између министарстава образовања Србије и Камбоџе како би се будућа сарадња одвијала под окриљем институција кључних за образовање.

Она је изразила уверење да сарадња и односи између Србије и Камбоџе, који су и до сада били засновани на традиционалном и вишедеценијском пријатељству, међусобном уважавању и подршци, бити значајно унапређени у свим областима.

Министарка је захвалила на принципијелном ставу Камбоџе по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије, што је израз пријатељства и посвећености Повељи УН и принципима међународног права.

Амбасадор Краљевине Камбоџе Бунп Тан сложио се да сарадња може допринети унапређивању оба образовна система, као и да су могућности, посебно у области високог образовања и размене и стипендирања студената, веома велике.

Loading