ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка Ђукић Дејановић у Новом Пазару

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић посетила је данас, поводом почетка нове школске године, Основну школу „Ђура Јакшићˮ у Новом Пазару.

„Важно је да сви учинимо да наше школе остану сигурно место личног, психолошког и социјалног развоја ученика, али и подстицајна средина за професионални развој наставника“, поручила је министарка у разговору са ученицима, просветним радницима и директором школе.

Она је школу обишла заједно са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем. Министарка је изразила задовољство што се на примеру Основне школе „Ђура Јакшић“ може видети колико ентузијазам директора и подршка града Новог Пазара могу допринети да се створе услови за образовање, васпитање и сигурност ђака који су на нивоу оних које имају ђаци у великим градовима.

„Знање, васпитање, безбедност, култура, смисао за дијалог, поштовање различитости и неговање вредности кроз систем у коме наша деца уче у оваквим срединама даје могућност да будемо поносни и управо то сам пожелела ученицима ове школе, изјавила је министарка просвете.

Она је свима пожелела много успеха и задовољства током учења и рада.

Министарка Ђукић Дејановић одржала је и састанак у Медицинској школи у Новом Пазару са активом директора, а након тога разговарала је и са представницима Бошњачког националног већа.

Loading