ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка означила старт Кроса РТС-а

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић је, у директном преносу на Радио телевизији Србије, означила почетак означила је почетак највећег и најмасовнијег крос такмичења на свету – Кроса РТС-а „Кроз Србију“.

Министарка је том приликом истакла да је свака физичка активност која има масовни карактер, која је усмерена ка томе да дете, пре свега, испољи потребу да се дружи, да негује заједништво у спортским активностима, такмичарски дух, другарство, важна не само за добро здравље, већ и лепе и здраве животне стилове.

Ђукић Дејановић је истакла да ће крос РТС трчати више од 400.000 ученика и ученица и захвалила је њима и њиховим наставницима што су се одазвали у оволиком броју.

На програму су две трке за предшколце, 16 за основце и осам за средњошколце. Такмичарске стазе су широм Србије, углавном у двориштима вртића и школа. Такмиче се деца и млади који то желе и нису ослобођени наставе физичког васпитања.

Уз Крос РТС-а „Кроз Србију“, одвија се и Крос РТС-а „У дијаспори“. До краја јуна одржаваће се трке широм света, а у њима ће учествовати наши ђаци допунских школа на српском језику.

Први прелиминарни резултати очекују се око 15.00 сати, а коначни у уторак 21. маја.

Loading