ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка просвете обишла ОШ „20. октобар“

Како је у претходном периоду, Основној школи „20. октобар“ у Београду, стигло више претећих порука, министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић са сарадницима, посетила је ову школу и разговарала са руководством, као и са запосленима и ученицима.

Она им је пружила подршку у овој ситуацији, упознала запослене са информацијама о предузетим  појачаним мерама које спроводе све службе задужене за заштиту и одржавање безбедности, саслушала предлоге запослених и нагласила да се ради на повећању интернет безбедности и едукацији у оквиру ове области.

Захвалила је на помоћи МУП-у и свим другим органима који су укључени у решавање ове ситуације у циљу повећања безбедности ученика и запослених.

Министарка је подсетила да свака школа спроводи прописане мере којима се осигуравају услови за безбедан боравак деце и ученика у установи. Све школе су упознате са постојећим процедурама, поступањем и сарадњом са МУП-ом у случају дојаве о бомбама.

У Основној школи „20. октобар“ јуче је одржан састанак представника Министарства просвете, Школске управе Београд и Института за ментално здравље, како би била пружена хитна подршка запосленима и ученицима због учесталих претњи.

Основна школа „20. октобар“ формираће Тим за кризне интервенције који ће уз подршку Министарства просвете реализовати Акциони план.

Као вид подршке у овој ситуацији управа школе проследиће запосленима и родитељима видео материјале које је доставило Министарство просвете. Они су, такође, информисани и да постоји могућност психолошког саветовања у Дечијем културном центру, сваког дана од 10 до 18 часова. У школи ће додатно бити организована и трибина за родитеље.

Loading