ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић пожелела успех на пријемном испиту будућим бруцошима

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић присуствовала је данас почетку полагања пријемног испита за упис бруцоша на Правни факултет Универзитета у Београду и истакла да је „данас  посебан дан за будућност Србије када говоримо о образовању, а посебно о универзитетском“.

Министарка је истакла да овај факултет влада велико интересовање, што показује да се за 600 буџетских места и 800 места за самофинансирајуће студенте, пријавило 1.310 кандидата.

Чувајте традицију коју овај факултет негује од прве половине 19. века. Имајте достојанство у раду и да правда, поштење и љубав према послу буду саставни ваше професије. Завршетком студија на овој установи постаћете део породице правника, коју чини више од 50.000 дипломираних правника и више до 2.000 магистара и доктора наука у области права школованих на овој институцији“, изјавила је министарка.

Она је будућим бруцошима пожелела да буду добро концентрисани, да пријеми испит ураде на најбољи могући начин, како би задовољили своју прву велику професионалну жељу да постану бруцоши.

Знања, вештине и  животну радост коју само младост носи, уграде у себе током студирања.   Градите пријатељства и да научите да ваша професија буде уздигнута нивоом вашег знања“, нагласила је она.

Правни факултет Универзитета у Београду по броју студената је један од највећих у региону, са око 8.000 студената на основним студијама, око 1.500 студената на мастер и докторским академским студијама.

Она је пожелела пуно среће свим будућим бруцошима који ових дана полажу пријемне за упис на високошколске установе.

Министарка Ђукић Дејановић је управи Правног факултета Универзитета у Београду симболично уручила ИКТ опрему из Програма расподеле инвестиционих средстава Министарства просвете.

За набавку ИКТ опреме и за радове на инсталацијама за унутрашање осветљење Правног факултета Универзитета у Београду из буџета Министарства просвете издвојено је нешто више од 29 милиона динара.

Loading