ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарке просвете Србије и Републике Српске са директорима школа

У оквиру Сабора Републике Србије и Републике Српске, министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и министарка просвете и културе Републике Српске Жељка Стојичић разговарале су данас са директорима школа које носе име песника Бранка Радичевића о сарадњи школа из Србије и Републике Српске.

Министарка просвете Ђукић Дејановић истакла је на састанку да Србија и Република Српска имају јаку сарадњу у области просвете, да се она остварује и на нивоу институција и на нивоу установа, као и да ће бити међу приоритетима у наредном периоду, што потврђују и бројни потписани споразуми.

Ученици из Републике Српске посећују и учествују у програмима Научно-образовног културног центра „Вук Караџић“ у Тршићу,  који промовишу проучавање српског језика и књижевности, културе, обичаја и фолклора, али се реализују и бројне заједничке активности на нивоу школа, ученичких задруга и домова ученика“, рекла је министарка и нагласила да се заједнички рад наставља у најбољем интересу Републике Србије и Републике Српске, као и српског народа у целини.

Ђукић Дејановић је поручила да се кроз сарадњу и заједничке пројекте могу остварити значајни помаци у квалитету образовања и створити услови у којима ће деца расти као свестрани и образовани појединци.

Министарка просвете и културе Републике Српске Жељка Стојичић изјавила је да je циљ да се сарадња између две владе, односно два министарства на пољу образовања интензивира и унапреди сарадња образовних установа, размена професора, ученика и студената.

Министарка Ђукић Дејановић и министарка Стојичић поручиле су директорима школа из Србије и Републике Српске које носе име Бранка Радичевића да имају посебну одговорност да чувају и преносе заоставштину овог значајног српског песника.

Loading