ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство подржава напоре управе Филолошког факултета за излазак из кризе

Филолошки факултет Универзитета у Београду обратио се Министарству просвете, науке и технолошког развоја са молбом да им се продужи рок за доношење статута факултета и упућивања Статута Универзитету на давање сагласности. Статут је требало да буде донет до петка 2. октобра 2020. године.

У интересу факултета, студената и свих запослених, инспекција Министарства просвете, науке и технолошког развоја изашла је у сусрет захтевима факултета и продужила рок – тако да је Савету факултета омогућено да у најкраћем могућем временском периоду донесе статут.

            Инспекција Министарства просвете, науке и технолошког развоја подржала је напоре управе Факултета за излазак из кризе и у којој се Факултет налази.

            Једини пут да се сачува и аутономија Филолошког факултета и поврати академска честитост јесте да се у датим роковима донесе статут те установе, а потом прибави сагласност Универзитета и уђе у поступак избора декана факултета.

Поштујући аутономију високошколских установа, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, прати дешавања и на осталим факултетима, укључујући и Православно-богословски факултет Универзитета у Београду.

Loading