ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило 10.000 визира

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је 10.000 визира за ученике који због здравствених проблема не могу да носе заштитне маске.

Визири ће преко школских управа бити распоређени школама у Србији, изјавио је шеф кабинета министра просвете, науке и технолошког развоја Ненад Радић.

Он је навео да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја у свакодневном контакту са представницима локалних самоуправа и да је добило уверавања да су обезбеђене  довољне количине заштитних маски, као и дезинфекциона средства за све  образовне установе.

Министарство је још пре месец дана упутило допис локалним самоуправама да  у оквиру своје надлежности обезбеде заштитна средства. Свакодневно смо били у контакту са надлежнима у локалним самоуправама и предузели смо све мере да школска година почне на најбезбеднији начин, казао је Радић.

Он је напоменуо да је ове седмице Министарство контактирало и оне локалне самоуправе где је у току формирање органа управљања.

Реч је о мањем броју локалних самоуправа од којих смо добили уверавања да су обезбеђена потреба средства и да поступају у складу са својим обавезама, казао је Радић.

Он је истакао  да су и ученички и студентски домови спремни за почетак рада и нову школску годину и навео да се ради на обезбеђивању заштитних средстава за високошколске установе.

Loading