ЋИРИЛИЦА | LATINICA

МК ГРУПA и АИК Банка донирале 100.000 евра за реновирање соба у Студентскм дому „Слободан Пенезић“ у Београду

Министарство просвете, Студентски центар „Београд“, МК Групa и АИК Банка потписале су уговор о донацији 100.000 евра Студентском центру „Београд”, установи која у главном граду пружа услуге смештаја за 10.500 студената у 14 студентских домова. Финансијска средства биће искоришћена за реновирање и опремање у Студентском дому „Слободан Пенезић” на Звездари. Ова донација део је регионалног филантропског програма вредног 350.000 евра, који ће укључити реновирање четири студентска дома у земљама Адриа региона у којима МК Група послује, и представља наставак редовних активности подршке деци, младима и образовању

Донација Студентском центру „Београд” реализује се уз подршку Министарства просвете, које је стратешким смерницама и увидима у студентски стандард помогло у избору одговарајућег инвестиционог пројекта, како би донирани новац био искоришћен у најбољем интересу студената.

Захваљујем се команији МК Гроуп и АИК Банци, које су препознале важност улагања у образовање и које кроз програм „Подршка породици“ желе да допринесу унапређењу услова и живота студента, који бораве у студентским домовима. Захваљујћи овој донацији од 100 хиљада евра, део студената који у предстојећој школској години буде боравио у Студентском дому „Слободан Пенезић“, имаће нове собе и добре услове за учење, рад и живот. Смештај током студија и даље је једно од најважнијих питања за студенте који студирају ван места становања и њихове родитеље. Наш циљ је да обезбедимо додатне капацитете и створимо добре и економски прихватљиве услове за смештај студената. На овом путу је јако важно и добро што имамо подршку друштвено одговорних компанија као што су МК Гроуп и АИК Банка, које препознају да је брига о младима и унапређивање образовања и васпитања обавеза свих нас. Верујем да ће ова иницијатива мотивисати и друге одговорне компаније да се кроз различите акције и програме прикључе нашим заједничким напроима да нашим младима створимо добре услове за одрастање и учење”, поручила је министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Реновирање у Студентском дому „Слободан Пенезић” укључиће замену подова, унутрашњих врата, молерско-фарбарске радове и комплетно опремање намештајем у студентским собама. Захвалност донаторима изразио је Горан Минић, директор Студентског центра „Београд”. „Велика ми је част и задовољство да се у име Установе Студентски центар „Београд” захвалим пријатељима из компаније МК Гроуп и АИК Банке, на изузетно значајној донацији која ће допринети побољшању услова за живот и рад наших студената. Захваљујући овом програму, имамо прилику да до краја октобра обновимо и потпуно опремимо 15 соба у Павиљону 3 Студентског дома „Слободан Пенезић”, чиме ћемо наставити рад на унапређењу студентског стандарда у нашој Установи. Хвала што делите нашу визију и што препознајете важност улагања у младе таленте”, рекао је Горан Минић.

Након континуираних донација које су током протеклих година реализоване у оквиру друштвено одговорног програма „Подршка породици”, настављамо да подржавамо заједницу у којој живимо, осигуравајући бољу и перспективнију будућност за младе. Донација АИК Банке Студентском дому „Слободан Пенезић“ у Београду, у износу од 100.000 евра, омогућиће реновирање и унапређење простора у коме студенти бораве. Циљ донације је да створимо адекватне услове за постизање најбољих академских резултата и остваривање пуног потенцијала младих људи у Србији”, истакао је Петар Јовановић, председник Извршног одбора АИК Банке.

Студенти су ове године у фокусу нашег регионалног друштвено одговорног програма, који у Србији традиционално спроводимо заједно са АИК Банком. За студентске домове у Адриа региону, конкретно у Србији, Црној Гори, Словенији и Хрватској, укупно ћемо издвојити 350.000 евра. Жеља нам је да допринесемо образовању и развоју нових генерација, и најбољим студентима пружимо квалитетне услове за учење и живот током студија. Кроз овогодишње донације обухватићемо неколико хиљада студената који бораве у студентским домовима у Београду, Подгорици, Љубљани и Загребу”, рекла је Александра Стојановић, директорка корпоративних послова МК Групе.

Студенте који у предстојећој школској години буду боравили у Студентском дому „Слободан Пенезић“, у октобру ће дочекати нове собе. Донацијама студентским домовима претходиле су донације предшколским установама и породилиштима. Само прошле године, МК Гроуп и АИК Банка издвојиле су 680.000 евра за реновирање двадесет вртића у Адриа региону, док су 2022. године за 7 породилишта у Адриа региону донирале 570.000 евра, а све у оквиру програма „Подршка породици” којим континуирано пружају подршку деци и младима.

 

Loading