ЋИРИЛИЦА | LATINICA

На Факултету организационих наука отворено Светско такмичење у решавању пословне студије случаја

На Факултету организационих наука (ФОН) у Београду данас је свечано отворено Светско такмичење у решавању пословних студија случаја (Belgrade Business International Case Competition) на којем учествује 20 тимова студената.

Такмичење је отворила председница Владе Србије Ана Брнабић, а отварању је присуствовао и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Председница Владе Србије Ана Брнабић пожелела је добродошлицу такмичарима са престижних светских универзитета и бизнис школа и оценила да је ово такмичење једно од 12 најпрестижнијих међународних такмичења у студији случаја.

Премијерка је указала да је образовање на врху листе приоритета Владе Србије и основа сваког успешног друштва, као и да Министарство просвете, науке и технолошког развоја спроводи значајне реформе образовања чији је циљ да деца и млади науче како да размишљају, а не шта да мисле.

На међународном такмичењу чије ће финале бити одржано 21.априла учествује 20 тимова из САД, Канаде, Данске, Либана, Хрватске, Тајланда, Хонг Конга, Сингапура, Мађарске, Немачке, Аустралије и Србије.

Такмичари ће се  суочити са три реална пословна изазова, а своја решења представиће жирију у чијем су саставу менаџери и консултанти водећих компанија у Србији.

Прилику да организује овакво такмичење ФОН је добио на основу резултата које су студенти тог факултета остварили на светским такмичењима у решавању пословних студија случаја у претходних пет година.

Loading