ЋИРИЛИЦА | LATINICA

На Сајму образовања данас су се представили студентски културни центи и ученички и студентски стандард

На штанду Министарства просвете на Сајму образовања и наставних средстава данас је представљен ученички и студентски стандард.

Начелница Одсека за ученички и студентски стандард Министарства просвете Марина Хасановић рекла је да се данас на штанду Министарства данас  представљају студентски културни центри из Ниша, Новог Сада, Крагујевца и Београда, који имају богате програме који студенти могу да прате, као што су концерти, позоришне представе, промоције књига, едукативне радионице и програми.

Данас ће посетиоци штанда Министарства моћи да виде само део тог уметничког стваралаштва, као што су балет и модеран балет, наступ хора и виолинисткиња“, навела је она.

Одржана је и промоција књига из едиције „Првенац“ СКЦ Крагујевац, наступао је дуо виолина Дома културе „Студентски град“ а емитовани су и студентски филмови.

По програму, наступа и женски академски хор, фолклорни ансамбл „ОРО“ и глумац Петар Шчепихин СКЦ Ниш.

Како је најављено, Студентски културни центар из Београда представља савремени плесни перформанс из завршне представе студената, кореографску минијатуру из представе ФЕМИНЕ. Своју музику посетиоцима Сајма представља и бенд студената из Африке „Авалски пут“ из Дома културе „Студентски град“. Ту је и Радионица – школа стрипа за полазнике до 15 година професора Милоја Митровића испред СКЦ Београд.

Loading