ЋИРИЛИЦА | LATINICA

На Сајму образовања представљени дуални образовни профили и студијски програми по дуалном моделу студија

На штанду Министарства просвете, у оквиру Сајма образовања и наставних средстава, данас је представљено дуално образовање. На сајму су се представиле и две средње стручне школе, Политехничка школа Суботица и Техничка школа Власотинце, као и две високошколске установе, Академија струковних студија Јужна Србија – Одсек Висока пословна школа Лесковац и Топличка академија струковних студија. Оне у својој понуди имају дуалне образовне профиле и студијске програме по дуалном моделу студија.

Сајму је присуствовала и помоћница министра за дуално образовање и васпитање Габријела Грујић која је том приликом изјавила да све што су посетиоци сајма могли да виде на сајму, у смислу повезивања теорије и праксе, је доказ колико дуално образовање доприноси унапређивању квалитета свеукупног образовања, али и повећању мотивације ученика.

Своја искуства су са посетиоцима сајма поделили ученици и студенти који су укључени у овај модел реализације наставе. Њихово присуство доказује да дуално образовање пружа доста бенефита и да је општеприхваћено на оба нивоа образовања“, истакла је помоћница министра.

Политехничка школа из Суботице и Техничка школа из Власотинца презентовале су на сајму неке од дуалних образовних профила који се реализују у тим школама, a високошколске установе студијске програме по дуалном моделу студија.

Политехничка школа из Суботице презентовала је дуалне образовне профиле – Оператер за израду намештаја, Техничар штампе, Руковалац грађевинском механизацијом, Техничар за дигиталну графику и интернет обликовање, Техничар графичке дораде и Оператер основних грађевинских радова.

Академија струковних студија Јужна Србија – Одсек Висока пословна школа Лесковац представила је дуалне студијске програме Менаџмент технологије хране и гастрономије и Туризам и угоститељство, а Топличка академија струковних студија презентовала је два студијска програма по дуалном моделу студија – Туризам и Прехрамбена технологија.

Loading