ЋИРИЛИЦА | LATINICA

На Универзитету у Приштини са седиштем у Косовској Митровици испуњени услови за упис студената

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици пружа квалитетну наставу и постоје сви услови за упис нове генерације студената, истакнуто је на данашњем састанку министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића са ректором тог Универзитета Радетом Грбићем.

На састанку у Београду Шарчевић је истакао да Универзитет са седиштем у  Косовској Митровици има подршку ресорног министарства и позвао матуранте да се у што већем броју пријаве за студије на неком од факултета тог Универзитета.

Ректор је рекао да је циљ Универзитета да студенти имају што квалитетније образовање.

Грбић је навео и да је ситуација на Универзитету потпуно стабилна.

Постоје сви услови и када је реч о квалитету наставе, руковођењу студентским стандардом, рекао је Грбић и додао да су испуњени и сви услови када је реч о безбедности.

На десет факултета Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици има места за 1.098 буџетских студената, као и за 670 самофинансирајућих.

Према речима Грбића, припреме за предстојећи упис одвијају се по плану.

Ректор је позвао министра Шарчевића да присуствује обележавању Дана Универзитета 28. јуна.

На састанку је било речи и о укључивању Универзитета  у Косовској Митровици у међународну сарадњу кроз активности Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Loading