ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Надокнада пропуштених наставних дана у првом полугодишту

Министарство просвете, науке и технолошког развоја затражило је од свих основних и средњих школа да у што краћем року донесу одлуку о надокнади наставних дана и часова који нису реализовани због одлуке Министарства о одлагању почетка наставе, одлука општинских органа и одлука на нивоу школа о одлагању почетка наставе због временских неприлика или њихових последица.  Школе су у обавези да план надокнаде доставе надлежној школској управи на сагласност најкасније до 24. јануара 2017. године.

Министарство је предложило да се надокнада реализује скраћењем трајања зимског распуста, уколико не постоје друге ограничавајуће  околности (проблеми са грејањем, недостатком енергената и другим инсталацијама, проблеми са превозом ученика и наставника и сл.). Прва могућност је да настава у другом полугодишту почне у четвртак 9. фебруара 2017. године, уместо у понедељак 13. фебруара 2017. године, а да се остали нереализовани наставни дани надокнаде се суботом. Друга опција је да се настава првог  полугодишта се продужи до 30. и 31. јануара 2017. године, а да друго полугодиште почне према Календару 13. фебруара 2017. године, а остали нереализовани дани надокнаде суботом.

Такође, наставни дани се могу  надокнадити и само суботом, тако што ће се искористити преостале суботе у првом полугодишту и/или суботе у другом полугодишту.  Школе којима представљени предлози не одговарају, у припреми свог плана надокнаде треба да имају у виду равномерно оптерећење ученика у предстојећим месецима и друге школске активности и обавезе, а пре свега пробни завршни испит.

 

Loading