ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Награде за најуспешније такмичаре у претходној школској години

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је свечаности доделе награда ученицима који су остварили запажене резултате на републичким и међународним такмичењима, коју је организовала Фондација Драгица Николић.

Честитавши ученицима министар Шарчевић је рекао да је важно да целој Србији кажемо да сте ви наша елита и понос. ”Долази другачије време. Правимо систем који ће почивати на квалитету, и амбијент који ће вам омогућити да останете овде”, поручио је министар.

Драгица Николић, оснивач и председница УО Фондације Драгица Николић рекла је ученицима да су они и њихови професори прави следбеници Савиног пута, пута посвећености стицању нових знања. ”Немојте никада одустати од својих снова, од себе, као што наша Фондација није одустала од ове лепе традиције, да на крају сваке године укаже на нашу најуспешнију децу и награди их”, рекла је Николић.
Награђеним ученицима се обратио и бивши председник Србије Томислав Николић, рекавши им да на овај начин Фондација настоји да подстакне и друге ученике да се такмиче са најбољима.

Победницима републичких такмичења и најбоље пласираним ученицима на међународним такмичењима уручени су лаптоп рачунари.

 

Loading