ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Награђени најбољи београдски ученици

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је данас у Старом двору свечаном пријему поводом деле награда за ученике генерације за школску 2016/17. годину из Београда.

Пожелевши успех у наставку школовања, министар Шарчевић је рекао да су данас, осим награђених, срећни и поносни и њихови наставници и родитељи. „Бити ђак генерације је велики и нимало лак посао. Упркос слабостима ви сте из образовног система извукли оно најбоље. Моја жеља је да генерације које долазе доживе школу на начин на који сте је ви доживели“, поручио је министар.

Градоначелник Града Београда, Синиша Мали, рекао је да је задатак градских власти да обезбеде што боље услове за образовање и да су усвајањем ребаланса буџета за 2017. годину обезбедили додатних 1,3 милијарде динара за образовање и дечију заштиту. „Ви сте најбоље што Београд има, водиља ченерацијама које долазе. Ми ћемо учинити све да омогућимо да своје жеље остварите у Београду и Србији“, нагласио је Мали.

87 ђака генерације из средњих школа на поклон је добило лапотоп рачунаре, док су најбољи ученици из 203 основне београдске школе добили комплет од 10 дела нобеловца Иве Андрића.

Loading