ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Напад на Шувакова неће зауставити реформе високог образовања

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић рекао је да помоћник за развој и високо образовање др Милован Шуваков јутрос нападнут и пребијен пре доласка на посао.

Министар Вербић је на седници Савета за високо образовање рекао да је Шуваков у Ургентном центру са тешким повредама главе, да је прикључен на инфузију и да је свестан.

„Особе са капуљачама и штанглама пребиле су човека који се сада налази у Ургентном центру, свестан је, али данас сигурно неће бити пуштен кући. Овај напад је нешто страшно“ рекао је министар Вербић.

Министар Вербић је истакао да напад на Шувакова неће зауставити реформу високог образовања.

Министар Вербић је додао да је Шуваков човек који сутра треба да добије годишњу награду за допринос науци у Институту за физику, као и да је прошлогодишњи добитник награде Града Београда. Човек који, према речима министра, „свим срцем жели да промени систем, не због нас данас, већ због наше деце“.

„Не треба да помињем колико моћника има у образовању и тајкуна који желе да остваре своје циљеве. Могу да обећам у име Министарства да нас то неће зауставити и ако је акредитација за факултете до сада била оштра, мора да буде још оштрија, ако су критеријуми за стандардизацију неког програма били строги, треба да буду још стожи – навео је он.

Упитан да ли зна коме се Шуваков замерио, Вербић је одговорио да не зна“ вероватно због нечега што ради да би свима било боље, а то је оно што је његов сектор – развој образовања и високог образовања“, рекао је Вербић.

Како је истакао, очигледно постоји потреба и много труда да појединци науче да поштују правила и да, како је рекао, моћници у образовању науче да нису изнад закона.

Министар је изразио наду да је напад на Шувакова последњи такав случај и да ће починиоци ускоро бити откривени.

Loading