ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Настављен пројекат донирања рачунара школама

Компаније „Insicon“ d.o.o. и КПМГ  донирале су Основној школи „Иво Андрић” у Београду 10 рачаунара за информатички кабинет. Донација је реализована у оквиру пројекта „100 за 100“ који је покренула Ротари фондација поводом  100 година постојања  у Дистрикту Србија/Црна Гора.  

 Због увођења информатике као обавезног предмета опремање школа рачунарском опремом је од велике важности, рекао је Бојан Радић  из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Он је истакао да је Министарство обезбедило 700 рачунара, али да то није довољно јер је неким школама потребна обнова рачунарске опреме.

 Мартин Сјоберг, директор шведске компаније „Insicon“ d.o.o. , указао је да је реч о  растућој ИТ компанији која у домовини остварује велики профит и да имају обавезу према друштву.

Желимо да уложимо у Србију, а донирајући рачунаре за најмлађе  значи да ћемо за неколико година запослити још добрих ИТ стручњака из ваше земље, рекао је Сјоберг.

Ово је 29 школа која је у оквиру пројекта ”100 за 100” добила рачунаре, а следећа је Специјална основна школа ”Милоје Павловић” којој ћемо данас донирати 3 лаптоп рачунара, рекао је Владимир Матић, гувернер Ротари Дистрикта Србија/Црна Гора 2018/19  и позвао друштвено одговорне компаније и појединце да се прикључе пројекту.

Компанија „Insicon“ d.o.o. донирала је 10 нових рачунара ОШ „Иво Андрић“ (6 рачунара) и СОС „Милоје Павловић“ (4 рачунара), а компанија КПМГ донирала је 4 лаптопа ОШ „Иво Андрић“.

Loading