ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Наставници са Исланда у посети Србији

Основна школа „Мића Стојковић“ из Умчара угостила је данас групу наставника са Исланда, који бораве у посети Србији и упознала их са радом школе и ученичке задруге.

Госте су поздравили директор школе Владимир Бокић и помоћник министра Милан Пашић, који им је пожелео добродошлицу и истакао да ова посета представља изванредну прилику за размену искустава и знања два образовна система.

„Верујем да ћемо кроз наше заједничке активности и дискусије успети да пронађемо нове начине за унапређење квалитета образовања у обе земље“, рекао је Пашић.

Он је истакао да је Србија земља богате културе и традиције, али и да је посвећена модернизацији и унапређењу свог образовног система.

„Током вашег боравка, организовали смо различите активности и посете које ће вам омогућити да се упознате са нашим школама, методама рада и иновацијама у образовању. Надам се да ће ваша посета бити плодоносна и да ће резултирати чврстим пријатељствима и сарадњом између наших школа“, рекао је Пашић.

Основна школа са Исланда, из главног града Рејкјавика, у оквиру својих редовних студијских посета, ове године уврстила је Републику Србију и Београд у план свог студијског путовања. Том приликом посетили су Основну школу за заштиту вида Драган Ковачевић, Основну школу „Вук Караџић“ Стари Град и Основну школу Мића Стојковић, Умчари.

Такође, Завод за унапређивање образовања и васпитања је припремио и одржао интерактивно предавање о раду Завода и разменио информације о програмима, стандардима и стручном усавршавању у обе државе. Ученици школа су дочекали госте са Исланда у народној ношњи представљајући нашу традицију и културу. Уз културно-уметнички програм и обилазак наставе представљен је наш образовни систем.

 

Loading