ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Недељковић: Неко се поиграо са судбином 70.000 деце у Србији

Помоћница министра просвете за предшколско и основно образовање Весна Недељковић изјавила је да су тестови за полагање комбинованог теста јутрос на време стигли у све основне школе на Косову и Метохији.

Говорећи о проблему који је настао када су „проваљени“ тестови из математике Недељковић је рекла да је у питању људски фактор а да Министарство има поуздане информације о томе како се то догодило.

„Овде се неко поиграо са судбином 70.000 деце у Србији, системом и државом, а на то никако нема права. Нема права да се игра дечијим судбинама, њиховим трудом и радом и да им приређује такве стресове“, рекла је Недељковић за телевизију „Мост“.

Она је додала да у Србији нема простора да обманом, крађом било ко дође до личне користи.

„Ми ништа нисмо сакрили нити смо дозволи деци да раде тест који је био откривен пре полагања. Одмах по сазнању изашли смо у јавност, зауставили полагање теста и на тај начин предупредили да деца беспотребно раде тест као и да дође до манипулација“, истакла је помоћница министра просвете.

Цео интервју можете погледати на:

https://www.tvmost.info/post/pomocnica-ministra-prosvete-vesna-nedeljkovic-neko-se-poigrao-sa-sudbinom-70-hiljada-dece-u-srbiji-video

Loading