ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Неприхватљиво понашање директорке ОШ „Димитрије Давидовић“ у Смедереву

Снимање музичког спота у Основној школи „Димитрије Давидовић“ у Смедереву је према мишљењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја непримерено и неприхватљиво, јер садржај омаловажава углед просветних радника и образовно васпитну улогу школе.

По налогу министра Републичка просветна инспекција извршиће ванредни инспекцијски надзор који ће утврдити да ли су поштоване законске процедуре приликом издавања простора за снимање спота.  Иначе, Министарство, тачније Школска управа Пожаревац, је реаговала одмах по сазнању да je спот емитован. На захтев ШУ Пожаревац директорка школе је дала изјаву у којој је навела да није тражила, па самим тим ни била упозната, са сценаријом музичког спота.

Према сазнањима Министарства директорка школе за одлуку о уступању простора није имала сагласност Републичке дирекције за имовину. Такође, сагласност за снимање спота није тражена од Министарства, али и да јесте не бисмо је дали.  Ванредни републички инспекцијски надзор ће утврдити све околности. Након тога, Министарство ће поступити у складу са инспекцијским извештајем.

Став Министарства је да неко ко обавља функцију директора школе не би смео да поступи на начин који је  апсолутно неприхватљив за једног просветног радника.

Loading