ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Није потврђен корона вирус код ученице Основне школе „Наталија Нана Недељковић“

Код ученице Основне школе „Наталија Нана Недељковић“ у Грошници код Крагујевца није потврђен корона вирус.

Према информацијама које је из крагујевачког Института за јавно здравље добила Школска управа Крагујевац, ученица шестог разреда те школе није тестирана и није потврђено да је заражена, нити је имала било какве симптоме.

Ученици је наложено да буде у изолацији, јер су  резултати тестирања показали да су њени родитељи позитивни на Ковид 19.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја још једном апелује на родитеље свих ученика да се придржавају препорука и да  уколико постоји сумња да је вирус Ковид19 присутан у њиховим породицама или је неко од чланова породице позитиван, да о томе одмах и без одлагања обавесте школу, да не долазе у школу у складу са препорукама које су дале надлежне здравствене институције, као и предузму све прописане мере. Осим тога, врло је важно да информације које одељењске старешине добијају од родитеља буду прецизне, јасне и благовремене. 

Директорка ОШ „Наталија Нана Недељковић“  у Крагујевцу Драгана Мијовић навела је да је реч о неспоразуму који је проистекао из информације да су родитељи ученице позитивни на вирус.

Након информације коју сам добила телефонским путем од одељењског старешине да су сви у породици заражени вирусом, одмах сам контактирала руководиоца Школске управе, а следећег дана у јутарњим часовима и телефонским и писменим путем обавештени су и Институт за јавно здравље у Крагујевцу и санитарна инспекција, рекла је она.

Мијовић је истакла да се у школи поштују све прописане мере заштите и да ученици и запослени у школи носе заштитне маске, поштују прописану дистанцу и примењују појачане хигијенске мере.

Спровели смо сва упутства која смо добили од Института за јавно здравље Крагујевац. Институт за јавно здравље данас нас је обавестио да ученица није тестирана, већ њени родитељи који су позитивни на вирус Ковид 19, да дете свакако није требало да долази у школу док не стигну резултати родитеља и да све препоруке Института о мерама превенције остају на снази и даље, казала је она.

 

Loading