ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нова рачунарска опрема за Економско-трговинску школу у Бору

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Зоран Kасаловић изјавио је данас у Економско-трговинској школи у Бору да ће нова рачунарска опрема, коју је тој школи донирала Еуробанк Директна, бити од великог значаја за ученике и наставнике и да ће значајно унапредити квалитет рада и учења.

„Ова школа добиће нову рачунарску опрему у вредности око 500.000 динара. На овај начин ученици и наставници имаће модернизован кабинет и биће им додатна мотивација за ангажовање и учешће у разним корисним пројектима. Посебно сам задовољан када чујем да је један од проритета школе коришћење модерних информационих технологија, како би унапредили квалитет наставе и учења и образовна постигнућа ученика“, рекао је Kасаловић.

Он је нагласио да је дигитализација образовног процеса приоритет Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

„Због тога настављамо опремање дигиталних учионица, као и рачунарских кабинета како би ученици користили савременије технологије. Такође, Министарство је увек спремно да подржи овакву врсту пројеката, који ће унапредити и модернизовати наставни процес. Још једном хвала Еуробанци на овој важној донацији“, рекао је он.

Kасаловић је похвалио и нову иницијативу Еуробанке, односно нови едукативни програм који је покренула за средњошколце „Путујући музеј“, који ће им пружити прилику да још ближе упознају српску историју и културу.
Председник Извршног одбора Еуробанк Директне Славица Павловић истакла је да јој је изузетно драго што имају прилику да реализују донацију у Економско-трговинској школи у Бору.

„Уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и наших клијената, корисника хуманитарне Мастеркард кредитне картице „Еуробанк Директна Велико срце“, овој школи смо обезбедили неопходну рачунарску опрему у вредности већој од 500.000 динара, која ће побољшати квалитет њиховог образовања. Kроз овај пројекат банка је потврдила своје стратешко опредељење да улаже у развој младих људи и ствара боље услове за њихово будуће професионално усавршавање”, изјавила је Павловић.

Loading