ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нова зграда за Факултет организационих наука у Београду

На Факултету организационих наука данас је, у присуству премијерке Ане Брнабић, потписан уговор за градњу нове зграде површине 7.619 квадратних метара.
Изградња новог објекта ће ФОН-у омогућити да упише 750 нових студената сваке године уместо досадашњих 430, што је део активности Владе Србије на унапређењу научног и иновационог екосистема Србије.
Држава је за изградњу издвојила пет милиона евра из кредита Европске инвестиционе банке, а према уговору планирано је да факултет уложи 60 милиона динара из сопствених средстава за опремање зграде.
Уговор о реализацији и финансирању пројекта изградње нове зграде ФОН-а потписали су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић и декан Факултета организационих наука Милија Сукновић

Присуствовала је и шефица Регионалног представништва Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Западни Балкан Дубравка Негре.
Они су после потписивања уговора обишли обновљене просторија факултета, за чију адаптацију и реконструкцију је Влада Србије издвојила 35 милиона динара.

Loading