ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Нове могућности за младе уметнике у области научних истраживања

Округли сто са темом „Место уметничких истраживања у контексту високог образовања – перспективе и правци развоја” одржан је у четвртак, 5. новембра 2020. године у Свечаној сали Ректората Универзитета уметности.

Марина Соковић, помоћник министра за науку говорила је о успешној сарадњи Министарства са Универзитетом уметности.

Доста је урађено на интеграцији уметника-истраживача у научну заједницу, што је омогућено доношењем новог Закона о науци и истраживањима, навела је Соковић.

Према речима Марине Соковић, са ректором Универзитета уметности проф. др Мирјаном Николић, договорене су даље активности на привлачењу младих уметника да се баве истраживањима у уметности и науци, отварање регистра истраживача за уметнике, као и расписивање позива за младе истраживаче.

Проф. др Мирјана Николић, ректор Универзитета уметности истакла је добру сарадњу са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Дејан Врачаревић, докторанд на програму Дигитална уметност интердисциплинарних студија Универзитета уметности, као увод у Округли сто,  одржао је презентацију докторског уметничког пројекта “Сјајан тренутак у раскораку: мапирана пројекција у просторно ограниченим условима“

Скупу су присуствовали представници уметничких факултета универзитета у Београду, Новом Саду, Приштини, Темпус фондације, Центра за промоцију науке,  Иницијативе „Дигитална Србија“, Академије уметности из Бања Луке, невладиних организација и други.

Loading