ЋИРИЛИЦА | LATINICA

”Новосадска декларација”

У оквиру радног дела Петог дијалога о образовним политикама (5th China-CEECs Education Policy Dialogue) одржаног у Новом Саду 21. септембра високи представници министарстава образовања разменили су мишљења о унапређењу образовне сарадње и праксе, као и у погледу усклађивања образовних стратегија у циљу јачања сарадње у тој области.

Резултат успешног једнодневног рада, којим су заједно координирали др Ду Џењуен, заменик министра просвете НР Кине и проф. др Владимир Поповић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, је усаглашен нацрт текста „Новосадске декларације“.

То је први документ ове врсте који је проистекао из дијалога о образовним политикама, а који треба да да одговор на неке од кључних изазова са којима се суочава образовање и наука, али и да истовремено пружи смернице за будући заједнички рад свих земаља учесница дијалога.

У радном делу дијалога су учествовали и помоћници министра проф. др Виктор Недовић и доц. др Саша Стојановић. У координацији око усаглашавања Новосадске декларације важну улогу је имао проф. др Бојан Лалић, руководилац Института „Један појас, један пут“, који је основан под окриљем Универзитета у Новом Саду.

Loading