ЋИРИЛИЦА | LATINICA

О почетку школске године са представницима средњих уметничких школа

Помоћник министра за средње образовање и васпитање Милош Благојевић са тимом одржао је припремни састанак пред почетак нове школске године са директорима средњих уметничких школа.

На састанку је анализиран пријемни испит и упис у прве разреде уметничких школа и разговарано са о изазовима у предстојећој години.

Помоћник министра Милош Благојевић истакао је да су уметничке школе значајан део система средњег образовања и да за њих традиционално влада велико интересовање ученика.

У уметничке школе ове године уписано је 668 ђака у први разред, а настава се поред српског организује и на језицима националних мањина – мађарском и босанском“ подсетио је Благојевић и истакао да је ове године у средње стручне школе уведено 35 нових или иновираних образовних профила, од којих се пет реализује у уметничким школама.

Усаглашавање образовне понуде са потребама тржишта рада је важно за будућност ученика. Зато је кључно да од школа добијемо повратну информацију о изазовима, како бисмо могли адекватно на њих да одговоримо“, поручио је помоћник.

Састанку поводом почетка школске године присуствовали су директори и представници свих 15 средњих школа у Србији које имају у понуди уметничке образовне профиле у области ликовне уметности. Састанку су поред помоћника министра присуствовали и начелница Одељења за послове средњег образовања и васпитања и образовања одраслих Марија Крнета и руководилац Групе за средње опште и уметничко образовање и васпитање Миодраг Савовић, као и представници Завода за унапређивање образовања и васпитања и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.

Loading