ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обавештење за стипендисте Министарства просвете и Фонда за младе таленте Републике Србије

Министарство просвете објавило је Коначну листу кандидата за доделу студентских кредита и стипендија, као и Коначну листу ученика и студената који ће у школској 2023/2024. години примати стипендију за изузетно надарене ученике и студенте, док је Фонд за младе таленте, који се налази у оквиру Министарства науке, технолошког развоја и иновација, објавио Прелиминарну листу кандидата за стипендију ”Доситеја”, док ће коначну листу објавити 25. јануара 2024. године.

Министарства и Фонд за младе таленте подсећају све кандидате да, у складу са законом, могу бити корисници само једне стипендије која се исплаћује из буџета Републике Србије. У случају да је кандидат конкурисао и добио стипендије више различитих институција, мора се одлучити за једну и о својој одлуци о одрицању обавести институцију од чије стипендије одустаје, најкасније до 31. јануара 2024. године:

  • У случају да одустаје од стипендије Министарства просвете, потребно је послати обавештење на мејл studentski.krediti@posted.co.rs
  • У случају да одустаје од стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије, потребно је послати обавештење на мејл адресу konkursi@nitra.gov.rs

Министарство просвете и Министарство науке, технолошког развоја и иновација у претходном периоду унапредили су систем и синхронизовали активности на реализацији конкурса за доделу стипендија студентима, чиме је превазиђен изазов дуплирања стипендија.

Loading