ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обележавање дана Светог Саве у свечано отвореним школама у Обреновцу

Комплетно реновирање и опремање Пољопривредно – хемијске школе Обреновац и Основне школе „Јован Јовановић Змај“ које су тешко погођене мајским поплавама завршено је до дана Светог Саве, па је приликом обележавања овог празника уприличено и свечано отварање обновљених школа.

Помоћ у реконструкцији и набавци опреме, наставних средстава и учила за Пољопривредно – хемијску школу пружили су бројни донатори.

Прослава школске славе одржана је у објекту Пољопривредно-хемијске школе у присуству ученика, родитеља, запослених, бројних гостију и

директора школе Драгољуба Златановића, пријатеља школе који су пружили подршку и помоћ за време и након  поплава ученицима и запосленима школе. Овом приликом су уручени пригодни поклони (захвалнице и кованице са ликом Светог Саве),  и то: начелнику одељења за средње образовање и васпитање господину Драгану Маринчићу, вођи тима МПНТР за праћење обнове поплављених установа, шефу делегације Европске уније у Републици Србији господину Мајклу Девенпорту, директору маркетинга YTO  за Балкан господину Ли Ксу, на донацији трактора за школско имање у Грабовцу, државном секретару Министарства пољопривреде и заштите животне средине господину Жељку Радошевићу, директорки Школе за основно и средње образовање са домом „Свети Сава“ на Умци госпођи Љиљани Вукошић, где је о привремено седиште школе док су трајали радови на обнови, СП „Ласта“ из Београда и ТА „Соник турс“ из Београда који су помогли у организацији екскурзије и матурске вечери ученика.

Овом приликом је и промовисан Европски дневник за школску 2014/ 2015. годину који добијају ученици другог разреда, као и прилагођено издање Европског дневника за одељенске старешине. Промовисан је часопис ученика Пољопривредно – хемијске школе „Путоказ“ који илуструје рад и успехе школе од Светог Саве 2014. године до Светог Саве 2015. године.

Припремљен је и пригодан програм ученика рецитаторске секције и хора школе. Учесници ликовне секције спремили су  изложбу.

Основна школа „Јован Јовановић Змај“ из Обреновца завршила је обнову објекта школе и образовно – васпитни рад се одвија у реконструисаном објекту, а  27. јануара обновљена школа такође је свечано отворена.

Loading