ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обележено 20 година од оснивања Одсека за софтверско инжењерство на Електротехничком факултету у Београду

Посебни саветник проф. др Јанко Самарџић  присуствао је обележавању 20 година од оснивања Одсека за софтверско инжењерство на Електротехничком факултету у Београду и честитао им  овај значајан јубилеј.

Кроз оваj Одсек, који је основан 11. маја 2004. године, када је област рачунарства доживела изузетну експанзију, Електротехнички факултет пружио је широко и практично знање својим студентима и отворио им врата за сарадњу са неким од најуспешнијих ИТ компанија у Србији, али и у свету.”, рекао је Самарџић.

Најбољи доказ и гаранцију квалитета рада и великих стечених знања на овом студијском програму, како је рекао,  представља више од 950 софтверских инжењера који су завршили овај програм и који данас представљају водеће инжењере у великим светским корпорацијама, малим и средњим предузећима, или су оснивачи неких од успешних стартап компанија у Србији.

“Електротехнички факултет, као и одсекза софтверско инжењерство прате потребе студената и у складу са тим  спроводе модернизацију процеса наставе”, рекао је он.

Министарство просвете, је како каже, уверено да ће Електротехнички факултет и Одсек за софтверско инжењерство и даље наставити да доприносе квалитету високог образовања у Србији.

Loading