ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обилазак адаптиране Основне школе „Момчило Настасијевић“ у Горњем Милановцу

Председник Републике Србије Александар Вучић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетили су данас адаптирану и реновирану Основну школу „Момчило Настасијевић“ у Горњем Милановцу, у чију је реконструкцију уложено 256 милиона динара.

Средства за реконструкцију обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима. Школа је комплетно реконструсана, замењени су подови, као и столарија у делу објекта, реновирани су тоалети, замењене електро, водоводне и грејне инсталације. Адаптирано је и поткровље које раније није имало никакву намену. Сада половину простора користи школа, а другу издвојено одељење Музичке школе из Чачка.

Наставу у школи похађа 565 ученика распоређених у 24 одељења, а сви ученици сада наставу похађају у једној смени. Школа је основана 1964. године, а назив је добила по српском песнику, Момчилу Настасијевићу.

У делегацији која је посетила школу били су и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Loading