ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обука тренера за реализаицју програма „Наставници/васпитачи као носиоци квалитетног образовања за сву децу“

Унапређивање квалитета инклузивног предшколског васпитања и образовања у фокусу је Министарства просвете, науке и технолошког развоја и подржано је и обуком за тренере који ће реализовати програм „Наставници/васпитачи као носиоци квалитетног образовања за свако дете“.

Програм се налази на листи програма од јавног интереса које одобрава министар. Ауторка је др Џудит Холенвегер са Педагошког универзитета у Цириху. Обука је приређена према модулима за обуку предавача из области инклузивног образовања чији су аутори експерти УНИЦЕФ-а за образовање.

Обука будућих водитеља семинара је реализована у Београду 25. новембра 2017. године и окупила је 20 универзитетских професора и практичара из области предшколског васпитања и образовања. Обуку водитеља реализовао је Филозофски факултет у Нишу.

Обука доприноси  оснаживању искусних практичара за преношење потребних вештина и знања другим представницима предшколских установа у циљу  обезбеђивања квалитетног васпитања и образовања за свако дете и креирања додатне подршке деци из осетљивих група.

Тренери ће у неколико дана после обуке своје знање пренети васпитачима и стручним сарадницима који су укључени у пројекат „Подршка унапређивању квалитета васпитно-образовног рада са децом са сметњама у развоју“.

Loading