ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обука за припрему и управљање пројектима из програма ЕУ Хоризонт 2020

Позивамо вас да се пријавите на обуку за припрему и управљање пројектима из програма ЕУ Хоризонт 2020 која ће се одржати у периоду од 20. септембра до 15. новембра 2017. године у Београду. Предвиђено је да обука буде организована у виду две дводневне сесије на енглеском језику.

Обука ће обухватити:

  • Писање предлога пројекта и припрема Хоризонт 2020 пријавног формулара (главни елементи пројекта, дефинисање циљева и очекиваних резултата, индикатори и извори верификације, управљање ризицима, тражење партнера, управљање конзорцијумом, иновације, Хоризонт 2020 критеријуми за евалуацију, лобирање, управљање пројектима и извештавање);
  • Администрацију и финансијско управљање пројектима (упутства за попуњавање Хоризонт 2020 пријавних формулара који се тичу адиминистративних и финансијских компонената предлога пројекта, припрема буџета пројекта, управљање финансијама).

Коме је обука намењена?

Обука је намењена научно-истраживачким организацијама (НИО) које испуњавају следеће услове:

  • НИО има најмање 5 запослених у звању професора универзитета или научних саветника;
  • НИО је већ спровела пројекте финансиране из међународних програма сарадње.
  • НИО се бави истраживањима која обухватају област заштите животне средине.

Предвиђено је да на обуци учествује један представник НИО који се бави писањем пројеката и који ће присуствовати четвородневној обуци, као и један представник НИО који се бави финансијама и администрацијом пројеката који ће присуствовати последњем (четвртом) дану обуке који ће бити посвећен администрацији, припреми буџета и управљању финансијама. Неопходно је познавање енглеског језика.

Тачни датуми обуке и место одржавања ће бити накнадно потврђени.

Учешће је бесплатно (без котизације).

Како се пријавити?

Потребно је попунити образац за пријаву на обуку који се може преузети ОВДЕ.

Попуњен образац за пријаву треба послати на: milica.tosic@undp.org најкасније до 8. септембра 2017 до 17:00 часова.

Уколико имате питања можете нам се обратити на мејл: milica.tosic@undp.org или телефон: 011 2160 956.

Обуку организује Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у сарадњи са Министарством просвете, науке и  технолошког развоја Републике Србије.

Loading