ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одлука о Гимназији у Краљеву

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић донео је одлуку да директору Гимназије у Краљеву Мирославу Видићу одобри нови мандат на челу ове школе, иначе једне од најуспешнијих у Србији, чији ученици постижу значајне резултате и успех у даљем школовању.

Директор Гимназије у Краљеву водио је успешно ову школу у претходном периоду и добио је подршку колектива и школског одбора да започне нови мандат. Међутим, због непотпуних и непрецизних информација које су у Министарство просвете стигле из Школске управе Краљево, нови мандат му није одобрен. Након жалбе директора и колектива школе, у Гимназију су упућени републички просветни инспектори који су извршили надзор. Такође, у Министарству су обављени разговори са директором школе и начелником Школске управе. Након што су размотрени сви подаци, одлука о новом мандату директора је промењена.

У наредном периоду биће утврђено да ли у овом случају постоји одговорност начелника Школске управе Краљево Жарка Милосављевића.
Подсећамо и да је министар Вербић прошле недеље најавио да ће у фебруару ове године бити организован интерни конкурс за начелнике свих 18 школских управа у Србији. Он је нагласио да ће убудуће, ради оптимизације рада, као и ради подизања квалитета система образовања, школске управе водити најспособнији људи.

Школске управе, којих на територији Србије има 18, организоване су тако да представљају и врше делатност Министарства просвете на локалном нивоу. Оне између осталог обављају стручно-педагошки надзор, старају се о запошљавању, стручном усавршавању наставника и других запослених у образовним установама, дају им подршку и старају се о несметаном раду установа.

Loading