ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан пријем за ученике који су освојили медаље на међународним такмичењима

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић приредио је данас пријем за ученике основних и средњих школа који су постигли запажене резултате и освојили медаље на међународним такмичењима. Пријему је присуствовала и министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић, као и директорка Математичке гимназије Мирјана Катић и представници Друштва математичара Србије.

Председник Владе Милош Вучевић честитао је свим ученицима на оствареном успеху и пожелео им пуно среће на предстојећим такмичењима.

Два су разлога зашто смо вас замолили да данас будемо заједно. Први је да вам честитам на вашим успесима. То су фантастични резултати. Други разлог је да вас охрабримо и пожелимо срећу на свим такмичењима која вас очекују. У Азербејџану, Ирану, Саудијској Арабији“, навео је премијер Вучевић.

Пуно успеха вам желим. Где год даље студирали у усавршавали се, останите и вратите се у Србију. То ће бити највећа златна медаља за Србију. Свако добро вам желим, да нас обрадујете на такмичењима и изнад свега да будете добри људи. Хвала вам и живела Србија“, поручио је он.

Победник олимпијаде Стемко (StemCo) у Сингапуру Андреј Дробњаковић рекао је да су оваква такмичења прилика да се ученици искажу на најбољи могући начин.

Она су прилика да искажемо своју љубав према науци, према дисциплинама којим се бавимо такмичећи се против најбољих из целог света“, рекао је он.

Дробњаковић је изразио захвалност свима који су их подржали у раду – професорима, породици, али и држави Србији која је препознала таленат.Пријему је организован за такмичаре који су освојили бронзане медаље на 41. Балканској математичкој олимпијади за ученике средњих школа која је одржана у Варни, у Бугарској од 26.априла до 2. маја, као и ученике основних школа који су освојили златну, сребрну и четири бронзане медаље на 28. Јуниорској балканској математичкој олимпијади која је одржана од 25. до 30. јуна у Анталији.

Loading