ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан састанак Републичке комисије за спровођење завршног испита

Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић присуствовао је данас састанку Републичке комисије за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2022/2023. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2023/2024. годину.
Састанку су присуствовали и руководиоци школских управа, председници окружних уписних комисија и други актери који су укључени у реализацију тог процеса.
 „Желим да се свима вама захвалим на посвећеном и квалитетном раду на реализацији свих активности које су спроведене до сада“, казао је Милићевић и додао да очекује да ће и наредне активности бити реализоване на најбољи могући начин.
Он је подсетио да су значајни партнери Министарства у процесу реализације завршног испита:  Министарство унутрашњих послова, Канцеларија за информационе технологије и Е управу, Јавно предузеће Пошта Србије, Факултет организационих наука, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања и Завод за унапређивање образовања и васпитања и школе.
Они су вршиоца дужности министра известили о предузетим активностима, као и ономе што предстоји у наредном периоду до реализације завршног испита.
Завршни испит 21, 22. и 23. jуна 2023. године полажу сви ученици осмог разреда основних школа, као и одрасли који стичу основно образовање у складу са законом којим се уређује образовање одраслих.
Loading