ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан састанак са представницима Светске банке

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја разговарали су данас у Београду са представницима Светске банке о реформама које се у области науке, истраживања и технолошког развоја спроводе у Србији.

О реформама које се спроводе у тој области у Србији саговорнике из Светске банке упознали су државни секретари Министарства просвете науке и технолошког развоја проф. др Владимир Поповић, проф. др Виктор Недовић и помоћник министра Саша Лазовић.

На састанку је, између осталог, истакнуто да је крајем 2018. године основан Фонд за науку који је одмах почео да ради веома динамично, а први јавни позив за младе научнике  расписао је 21. јуна 2019. године.

Представници министарства упознали су саговорника да је недавно усвојен и кровни закон – Закон о науци и истраживањима којим се са некомпетитвног пројектног финансирања прелази на институционално и суштински компетитивно финансирање.

У саставу делегације Светске банке били су  регионални менаџер за Србију Стивен  Ндегва, Алфонсо Гарсија Мора из Сектора финансија, конкурентности и иновација, као и  Марио Гвадамиљас.

Loading