ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржан стручни скуп o перспективама  у раду са даровитим ученицима

У Основној школи „Јован Поповић“, на Карабурми данас je одржан  стручни скуп o перспективама  у раду са даровитим ученицима.

Скупу су присуствовали Марија Крнета, начелник Сектора за средње образовање васпитање и образовање одраслих и помоћник министра Милан Пашић

Први део скупа био је посвећен предавањима која су припремиле Марија Крнета, која је представила Стручно упутство за препознавање, подршку и праћење образовања и васпитања ученика и ученица сa изузетним, односно посебним способностима и систематизовала препознавање, подршку и уопште рад са ученицима са изузетним/посебним способностима и Љиљана Лазаревић, члан радне групе Министарства просвете за рад са даровитима, која је представила рад са децом са изузетним/посебним способностима у пракси.

Након тога, Марко Васић, бивши ученик ове школе који је радио по ИОП 3 програму, освајач престижне европске награде за дечији анимирани филм представио је своја искуства.

У другом делу скупа, акценат је био на практичном раду, међупредметном повезивању између енглеског језика и информатике и рачунарства, где су своја искуства поделиле наставнице Вера Зечевић и Марија Ратковић са својим ученицима који раде по обогаћеном програму ИОП 3.

Loading