ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржана обука за тренере-волонтере у оквиру пројекта „До успеха заједно“

Дводневна обука за тренере-волонтере у оквиру пројекта „До успеха заједно“ одржана је у Београду 4. и 5. фебруара.

Циљ пројекта, који се реализује у пет основних школа у Београду, Крагујевцу, Новом Саду, Нишу, Лесковцу и Новом Пазару, је превенција различитих облика ризичног понашања ученика и неуспеха у учењу.

У оквиру обуке тренери-волонтери су прошли програм који обухвата теме из области превенције насиља, дигиталног насиља и насиља на спортским теренима.

Обука је обухватила и теме јачања комуникације и сарадње, развијања толеранције, упознавања са васпитним стиловима и њиховим утицајем на формирање особина деце, односно ученика, као и значајем уважавања стила учења у превенцији школског неуспеха.

Након обуке тренери-волонтери настављају са реализацијом  едукативних радионица са ученицима петог и шестог разреда на тему превенције насиља, подршке у учењу и развијања здравих животних стилова.

Поред едукативних радионица ученици су укључени и у спортске активности које се реализују уз подршку наставника физичке културе.

Пројекат се реализује у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства здравља, Министарства за спорт и омладину уз подршку мисије OEBS-a у Београду.

Loading