ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржана радионица за јачање капацитета за имплементацију Стратегије комуникације за подршку спровођењу дуалног образовања у Србији

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, сектора за дуално образовање и васпитање и Привредне коморе Србије учествовали су на радионици за јачање капацитета за имплементацију Стратегије комуникације за подршку спровођењу дуалног образовања у Србији (јули – септембар 2020. године).

Тродневна онлајн (online)  радионица одржана је у оквиру пројекта Швајцарске агенције за развој и сарадњу „Подршка у развоју и успостављању Националног модела дуалног образовања“.

Учесници радионице имали су прилику да се упознају са Стратегијом комуникације за подршку спровођењу дуалног образовања и акционим планом, који су, такође, настали у оквиру наведеног пројекта. Осим тога, могли су у да унапреде вештине писања стручно-промотивног материјала и порука за информисање различитих актера, као и да науче како ефикасно да користе друштвене мрежа и друга средства комуникације када је реч о информисању о дуалном образовању. Један од циљева радионице је био унапређење комуникације са родитељима, ученицима, школама, компанијама и другим заинтересованим странама, ради пружања адекватних и правовремених информација пре свега у вези са дуалним образовањем.

Учесници су оценили да су на радионици добијене веома значајне смернице када је реч о унапређивању комуникације о дуалном образовању.

Loading