ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Одржане припремне консултације за Глобални самит на тему трансформације образовања

Министарство просвете, науке и технолошког развоја je, у сарадњи са канцеларијом Сталне координаторке Уједињених нација у Републици Србији, представило је данас резултате националних консултација о трансформацији образовања које су реализоване од априла до јуна 2022. године.

Државна секретарка Анамарија Вичек је истакла да су консултације обухватиле широк спектар кључних просветних актера, попут просветних радника, деце, ученика и њихових родитеља, представника академске заједнице и младих, као и представника и представница владиног и невладиног сектора.

Циљ је био да сагледамо и формулишемо главне приоритете и перспективе у нашем образовном систему. Извештај о процесу консултација у Србији и национална изјавa о посвећености трансформацији образовања упућени су Секретаријату Самита и биће предстаљени на овом догађују“ рекла је дрежавна секретарка.

Консултације су део припреме за Глобални самит на тему трансформације образовања, који организује Генерални секретар Уједињених нација у склопу предстојеће Генералне Скупштине Уједињених нација у септембру 2022. године.

Консултације је коориднирало Министарство, а техничку подршку одржавању консултација пружиле су УН агенције с мандатом у образовању, UNICEF and UNESCO.

Loading