ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Онлајн едукација за учитеље у оквиру кампање „Заштита за све“

У оквиру кампање „Заштита за све“ од 20. јануара 2020. године биће одржана онлајн едукација за учитеље који предају ученицима од првог до четвртог разреда свих основних школа у Републици Србији.

Едукација ће бити постављена на званичној страници http://www.zastitazasve.rs/   од 20. до 28. јануара, а линк ка едукацији биће доступан и на сајту министарства.

На овај начин учитељи ће бити у могућности да се едукују и на основу тога утичу даље на одговорно понашање деце током боравка на сунцу.

По завршеном програму обуке учитељи ће добити сертификат о стручном усавршавању. Осим тога, учитељи који заврше онлајн едукацију у оквиру кампање „Заштита за све“ а нису међу прошлогодишњим добитницима неке од награда стичу могућност учешћа на конкурсу намењеном учитељима и ученицима.

Поштовани учитељи, позивамо вас да се укључите у едукативну кампању о одговорном понашању на сунцу и да кроз, за вас посебно осмишљену, онлине едукацију дођете до кључних информација и сазнања како подићи свест деце и њихових родитеља о потреби одговорног понашања на сунцу и заштите од сунца. Едукација ће вам омогућити да стекнете потпунија знања о овој важној теми, као и да преузмете корисне материјале за даљи рад са својим ђацима. Након тога, деца ће на сопствени начин, а на основу наученог, моћи да кроз наградни конкурс пренесу свој доживљај теме одговорног понашања на сунцу. Тема за рад са ђацима је „Два лица сунца”, а деца могу да се изразе кроз цртеж, писану реч, видео-рад или било који други формат који сами осмисле. Ваш задатак је да њихове радове прикупите и пошаљете на konkurs@zastitazasve.rs.Радови ученика, као и предлози креативних активности учитеља, биће процењивани у периоду од 20. јануара до 28. фебруара 2020. године.

Њихово вредновање обавиће стручни жири, а најбољи рад ће бити награђен.

„Заштита за све“ је програм  едукације о одговорном понашању на сунцу и намењен је деци предшколског и раног школског узраста, родитељима, васпитачима, учитељима, као и педијатрима и лекарима опште праксе. Овај програм покрива све васпитно-образовне установена територији Србије.

Организатори су Фонд Б92 и компанија Беирсдорф (Beiersdorf doo) у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Цео текст конкурса можете да погледате ОВДЕ.

Loading