ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отварање одељења Средње школе из Великог Градишта у Голупцу

У понедељак 04.09.2017. свечано је отворено ново одељење Средње школе из Великог Градишта у Голупцу.

По први пут у својој историји Средња школа отворила је одељење ван свог седишта, а такође по први пут општина  Голубац је добила одељење средње школе. Од ове школске године ученици из Голупца неће више морати да путују, већ ће похађати гимназију општег типа у свом граду.

Свечаном отварању присуствовали су: помоћник министра просвете за средње образовање и образовање одраслих др Александар Пајић, представници Министарства Марија Крнета и Драган Маринчић, председник општине Голубац  др Небојша Мијовић, потпредседник Народне скупштине Републике Србије Верољуб Арсић, начелник Браничевског округа Александар Ђокић, руководилац Школске управе Пожаревац Велиша Јоксимовић, представници локалних самоуправа општина Голубац и Велико Градиште и велики број професора, ученика, родитеља и грађана Голупца.

Окупљенима су се обратили директор Средње школе Зоран Ташић, председник општине Голубац др. Небојша Мијовић и помоћник министра просвете Александар Пајић, који су потом свечаним пресецањем црвене траке и званично отворили одељење у Голупцу.

Скупу су присуствовали и представници Кабинета министра за демографију и популациону политику који су истакли да овакве конкретне мере представљају пример добре праксе. Наставак школовања у свом месту ове прве генерације,  доноси нову енергију-дух младости  и уводи  позитивне промене у статусу њихових  породица. Овакве активности представљају један од подстицаја за развој локалне самоураве.

Сви присутни изразили су велико задовољство постигнутим и пожелели да се овај успех не заустави на овој генерацији, него да и наредних година уписујемо бар по једно одељење на добробит свих – ученика, родитеља, Средње школе из Великог Градишта и општине Голубац.

Loading